Inici / Presentació

Presentació

benvingudapresiLa Societat Coral Joventut Tianenca va ser fundada l’any 1903. Al llarg d’aquesta anys la seva trajectòria ha estat molt rica i variada. Començà com un cor d’homes que l’any 1977 va passar a ser mixta. Posteriorment es va crear una coral infantil i anys més tard, una juvenil.

Actualment, la coral mixta està composada per 35 cantaires dividits en quatre cordes. I des de l’any 1988 està sota la direcció de la Sra. Elionor Canas.

El seu repertori comprèn una amplia interpretació de peces musicals: populars i tradicionals catalanes, havaneres, barroques, contemporànies, de gospel, peces opero-líriques i misses. Aquest fet li ha permès dur a terme espectacles musicals de gran envergadura amb reconegudes formacions orquestrals; la opereta ” La viuda alegre” amb l’Orquestra Simfònica de Sant Cugat. “Carmina Burana” i “Overture 1812” amb la Banda Simfònica de Badalona. Diverses sardanes amb la Banda Municipal de Barcelona, entre les que cal destacar l’estrena mundial de la peça “La Nina del Cingle“, estrenada amb motiu de la celebració de l’any Verdaguer. I la “Missa de la Coronació” de Mozart amb laJove Orquestra de Cambra de Mollet. Cal destacar també l’actuació al Palau de la Música Catalana, oferint un concert amb un resum dels musicals Cats, els Miserables i elFantasma de l’Òpera.

També ha participat en esdeveniments rellevants com l’espectacle de clausura de l’Any Clavé al Palau St. Jordi, l’any 1999, la cerimònia de rebuda de la Torxa Olímpica a Sant Martí d’Empúries (B1992( i la cerimònia d’inici del Fòrum de les Cultures, Barcelona 2004.

Ha participat dues vegades en programes televisius (“Àgora” K33 i “Som i serem” TV3) i en la pel·lícula “La ciutat cremada“.

També ha col·laborat en diferents enregistraments musicals. Disposa d’un CD propi en el mercat i d’un llibre recull de la seva història.

Ha fet nombrosos concerts arreu de Catalunya. també a la Catalunya Nord (Perpinyà, Cotlliure, La Guingueta), a l’Estat Espanyol (La Corunya, Saragossa, Mallorca i Madrid) i a d’altres països : Montpeller i París(França), Bistagno i Roma (Itàlia), i l’Havana (Cuba)

Eduard Montacanas
President

Top